Meten & Kwaliteit

Het ontwikkelen van indicatoren en kwaliteitsinstrumenten behoort tot de core business van Gezond Advies. Op dit moment werkt Gezond Advies aan de ontwikkeling van indicatoren behorende bij diverse richtlijnen in opdracht van de KNMP. 

Welke kernaanbevelingen van een richtlijn willen we in de praktijk toetsen? Op welke manier kunnen we dit dan doen, zonder dat het voor de mensen in de praktijk veel extra werk oplevert? En hoe zorgen we ervoor dat de cliënt/ patiënt er wel baat bij heeft? Dit zijn de vragen en processen die Gezond Advies beantwoord en begeleid. Samen met BOJAN Advies en een werkgroep van inhoudelijke experts.

Het ontwikkelen van indicatoren is ook een onderwerp dat in de publieke gezondheid steeds meer een rol gaat spelen. Wat levert het gezondheidsbeleid precies op? Welke tussenliggende meetpunten moet ik monitoren om te zien wat mijn gezondheidsbeleid oplevert? Dit zijn vragen die mogelijk in uw organisatie leven en waar Gezond Advies bij van ondersteuning kan zijn.

'Het ontwikkelen van indicatoren om de effecten van gezondheidsbevordering te meten is een belangrijk onderdeel van het werk.'

Advies & Implementatie

Doordat mensen tegenwoordig langer doorwerken is het voor veel werkgevers van belang om hun werknemers lang vitaal en gezond te houden. Hierbij gaat het om lichamelijke gezondheid, waardoor er minder ziekteverzuim voorkomt, maar ook de mentale gezondheid. ‘Zit iemand nog wel op de goede plek binnen een organisatie, is de werkdruk niet te hoog’ etc.

Gezond Advies adviseert organisaties en bedrijven bij de ontwikkeling en implementatie van een effectief gezondheidsbeleid.